eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újságírók őrizetben

Fehéroroszországban 17 újságírót vettek őrizetbe a hatóságok az elnökválasztást követő ellenzéki tüntetések feloszlatásakor - jelentette be a Riporterek Határok Nélkül nevű szervezet.

A tájékoztatás szerint a tudósítókat megalázó körülmények között tartják fogva egy Minszkhez közeli fegyintézetben.

A fehérorosz belügyminisztérium ezzel ellentétben azt közölte: csak néhány lengyel, grúz és orosz újságírót vettek őrizetbe, akiket nem akkreditáltak az elnökválasztásra.

Fehéroroszországban a március 19-ei elnökválasztás óta folyamatosak a voksolás lebonyolításának módja és eredménye ellen szervezett tiltakozó demonstrációk.

Az ellenzék nem ismeri el Alekszandr Lukasenko hivatalban lévő elnök választási győzelmét, és azzal vádolja a hatóságokat, hogy meghamisították az eredményeket.

Minszkben az elmúlt napokban több száz tüntetőt ítéltek 5-től 15 napig terjedő elzárásra.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×