Kitiltott légitársaságok - íme a lista!

Infostart
2006. március 23. 16:30
Közel száz légitársaság gépei nem szállhatnak le az Európai Unióhoz tartozó országok repülőterein, három társaságnak pedig csak bizonyos gépeit nem fogadják a közösségben. A napokban véglegesítette az Európai Bizottság az uniós légügyi feketelistát, amely a hét végén lép hatályba.

A jegyzéket a tagállamok tapasztalatai alapján állították össze, és 92 olyan cég került rá, amely régi, rossz állapotú gépekkel repül, illetve nem megfelelő módon ellenőrzi a gépeket.

A lista háromhavonta frissül, illetve ha egy adott légitársaság bejelenti: eleget tett a követelményeknek, felülvizsgálatot kérhet.

Az Európai Unió azt várja a listától, hogy sokkal biztonságosabb lesz Európában a légiközlekedés, és hogy a kontinens fölött csak a legszigorúbb előírásoknak megfelelő gépek repülnek majd.

Az Európai Bizottság azt javasolja az uniós állampolgároknak, hogy ne utazzanak a listán szereplő légitársaságokkal. A legtöbb cég afrikai, de tiltójegyzéken van az Észak-Koreai légitársaság, a thaiföldi Phuket Airlines, valamint kazah és kirgíz társaságok.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást