Exhumálást kér Milosevic lánya

Infostart
2006. március 20. 11:22
Botrányosnak nevezte Slobodan Milosevic temetését a lánya, Marija Milosevic. Szerinte apja legnagyobb ellenségei álltak díszőrséget a koporsónál. A volt jugoszláv elnök temetésén nem jelent meg a szűk család.

Milosevic fia Marco, Moszkvából azt üzente, hogy apját a nép temette el, kifejezve háláját és szeretetét. Hangsúlyozta: azért nem jött el a szertartásra, mert a szerb hatóság nem szavatolta anyja biztonságát.

Az egykori szerb vezető 40 éves lánya sem volt jelen a gyászszertartáson. A Montenegróban élő Marija, aki anyjával és öccsével nem tartja a kapcsolatot, botrányosnak nevezte a temetést. Úgy fogalmazott: rosszullét fogta el, amikor meglátta apja ellenségeit a koporsó mellett díszőrséget állni. Hozzátette: ugyanezek az emberek patkányként hagyták el Milosevicet, amikor letartóztatták.

A lánya exhumálást kér majd

Marija Milosevic szerint a világon sehol nem temetik az embereket a hátsóudvarba, ezért hivatalosan is követelni fogja az exhumálást. Õ Montenegróba temetné apját, abba a faluba, ahonnan a Milosevic-család származik.

A szombati temetésen több mint 560 újságíró vett részt. Jelen volt 70 forgatócsoport, 40 rádió és 60 heti- és napilap - jelentette az InfoRádió újvidéki tudósítója.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást