Futballbíró és szövetségi kapitány is indul a választásokon

Infostart
2006. március 13. 17:44
Kevés új név szerepel a szlovákiai politikai pártok választási listáin, nem tartogat meglepetéseket a Magyar Koalíció Pártjának választási listája sem. Mikulas Dzurinda miniszterelnök pártja viszont indítja a legismertebb szlovák futballbírót, míg a legnagyobb ellenzéki párt a szövetségi kapitánnyal küzd a szavazatokért.

Szlovákiában június közepén tartják az előre hozott választásokat, a pártoknak március 19-éig kell leadniuk országos listáikat.

A pártok 150 nevet tüntethetnek fel, a szlovákiai választópolgárok - a magyar választási rendszerrel szemben - a listán szereplő nevek bekarikázásával egyéni sorrendet állíthatnak fel.

A Magyar Koalíció Pártjának (MKP) listavezetője a várakozásoknak megfelelően a párt elnöke, Bugár Béla lett, a második helyen áll Csáky Pál miniszterelnök-helyettes, a harmadikon Bárdos Gyula, a negyediken Duray Miklós.

A legutóbbi felmérések szerint az MKP 16-18 képviselői helyre számíthat.

A többi párt listáin is főleg tapasztalt politikusok állnak, de akadnak meglepetések is.

Mikulas Dzurinda pártja, az SDKU befutó helyen szerepelteti az ország legismertebb nemzetközi labdarúgó-játékvezetőjét, Lubos Michelt.

A legnagyobb ellenzéki párt, a Robert Fico vezette Smer színeiben a szlovák futballválogatott szövetségi kapitánya, Dusan Galis száll harcba a szavazatokért.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást