eur:
394.56
usd:
370.4
bux:
65493.21
2024. április 19. péntek Emma

Újságírók kutatták át a román házelnök lakását

Az ügyészség helyett az újságírókat tessékelte be lakásába a korrupció gyanújába keveredett Adrian Nastase, a romániai képviselőház elnöke. A terve balul sült el. Az újságírók szerint ízléstelen a lakása.

Balul sült el a korrupcióval gyanúsított Adrian Nastase román házelnöknek az az ötlete, hogy az újságírók számára lehetővé teszi azt a képletes házkutatást, amelyhez az ügyészég a parlament hozzájárulását kérte - mondta el az InfoRádió kolozsvári tudósítója.
A sajtó látogatása után szinte valamennyi bukaresti napilap arról számolt be, hogy a volt kormányfő lakásában felhalmozott műkincsek csak Nastase gazdagságáról árulkodnak, jó ízléséről semmiképpen.

A Románia Liberá napilap találóan fogalmazta meg szalagcímében: műkincslerakatot találtak az újságírók a házelnök lakásában.

A korrupcióellenes ügyészség február eleje óta akar házkutatást tartani a Nastase-portán, ehhez azonban éppen a gyanúsított által vezetett képviselőház jóváhagyását kell megszereznie.

Az ügyészek feltételezése szerint a Nastase kormányzása idején épített ingatlan 400 ezer euró értékűre becsült nyílászáróit egy korrupciós ügylet részleteként kapta a volt miniszterelnök.

Az első házkutatási kérelmet Nastase akkor bocsátotta szavazásra a házbizottságban, amikor a testületben az ellenzék képviselői voltak többségben, így az ügyészségi akció rövid úton meghiúsult.

A másodikkal már nehezebb dolga volt. Az végigment a parlament illetékes bizottságain, és hamarosan a plénum elé kerül.

A házelnök úgy véli, politikai lejárató kampány zajlik ellene, az ügyészségi hajszát pedig nem más, mint Traian Basescu államfő irányítja a háttérből.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×