Újabb határidő Mladic kiadására

Infostart
2006. február 27. 09:56
A múlt héten már úgy tűnt, nyolc év után kézre kerül a háborús bűnökkel vádolt Ratko Mladic tábornok. Szerbia azonban újabb határidőt kapott, hogy kiadja Hágának a tábornokot. Szerb értesülések szerint már csak a részletekről tárgyalnak Mladic családjával.

Szerbia csaknem száz komoly figyelmeztetést kapott már Európától Ratko Mladic tábornok kiadásával kapcsolatban. Az utolsót hétfőre várják, az előzetes információk szerint ebben az egykori szarajevói, több hónapig tartó lövetés irányítójának kiszolgáltatására április 5-ig adnak határidőt.

Szerbia már megszokta ezeket a figyelmeztetéseket, a kormány most mégis aktívabb - mondta az InfoRádió újvidéki tudósítója. Szarajevói értesülések szerint az elmúlt napokban már tárgyaltak a háborús bűnökkel vádolt volt tábornok családjával arról, hol és kik tartóztassák le Ratko Mladic-ot.

Sajtóértesülések szerint erre már a hétvégén sor kerülhet. Pénteken egyébként csaknem 20 ezren tüntettek Belgrádban. A radikálisok további demonstrációt helyeztek kilátásba, ha letartóztatják a tábornokot.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást