Nem túsz, hanem gyilkos?

Infostart
2006. február 22. 16:32
Nem egyértelmű, hogy valóban elrabolták-e azt a magyar állampolgárságú férfit, aki megölte az állítólagos túszejtői egyikét a kaukázusi Stavropol térségében. A férfit most rendőri őrizet mellett kórházban ápolják, az orosz hatóságok nem engedték be hozzá a Magyar Ökumenikus Segélyszolgálat térségi vezetőjét.

Korábbi sajtóhírek szerint az ukrajnai származású férfit elrabolták, de a 31 éves túsz kiszabadult, miután késsel megölt egy oroszt, egy másikat pedig megsebesített.

A segélyszervezet kaukázusi programigazgatója felkereste azt a kórházat, ahol a férfit ápolják, azonban nem engedték be.

Czimre László az InfoRádióban azt mondta: semmilyen információt nem kapott az orosz hatóságoktól, de az emberrablást kizártnak tartja.

A helyiek csak azt erősítették meg neki, hogy valóban egy magyar állampolgárságú férfiról van szó, aki Tiszacsegére van bejelentve.

Polgár Viktor, a Külügyminisztérium szóvivője az InfoRádióban azt mondta: a 31 éves férfi azért utazott a térségbe, mert munkát ajánlottak neki.

A férfi ellen eljárás indult, most a konzulátus keres számára megfelelő védőügyvédet.

Azt nem tudják, hogy a férfi milyen munkát vállalt volna, és azt sem, hogy mi a foglalkozása.

Csak azt lehet tudni, hogy Stavropolban beszállt egy ismerőse autójába. A kocsiban hárman ültek, közöttük szóváltás alakult ki - mondta a szóvivő.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Polgár Viktor külügyi szóvivõ
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást