Nem beszélnek magyarul a MOL-kútnál

Infostart
2006. február 17. 12:21
Nem beszélnek magyarul a szabadkai MOL-benzinkútnál, a korábban ott dolgozó magyarokat elbocsátották - jelenti az InfoRádió újvidéki tudósítója. Egy ellenzéki fórumon a szerbek szándékos betelepítését kifogásolták.

A Vajdaságban magyarországi cégek által létesített vállalatokban a helyi magyar kisebbségnek jut legkevesebb munka - derül ki a délvidéki magyar sajtó felméréséből.

Ennek során derült fény arra is, hogy a MOL szabadkai benzintöltő állomásán az alkalmazottak döntő többsége nem ért és nem beszél magyarul, ráadásul az előzőleg elbocsátott alkalmazottak közül minden harmadik magyar nemzetiségű volt.

A felmérés eredményéből kiindulva egy szabadkai ellenzéki magyar politikai fórumon élesen bírálták a város vezetését, amely a résztvevők szerint nem képes befolyásolni a település sorsának alakulását, és nem tud hatni a helyben beruházó magyarországi vállalatokra.

A civil fórum felszólalói szerint Szabadkát továbbra is kolonizálja a központi hatalom, a nagyszámú menekült betelepülése után tiszti lakásokat kérnek a kaszárnya ellenében, ezzel pedig tovább nőne a város szerb lakossága.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást