Botrányos körülmények között távozott a kémelhárítók feje

InfoRádió / MTI
2006. február 8. 15:48
Csehországban lemondott a Nemzetbiztonsági Hivatal igazgatója, miután kiderült, hogy kapcsolatban állt egy súlyos bűncselekményekkel és korrupcióval gyanúsított alvilági csoporttal. Jan Mares írásban benyújtott lemondásában is tagadta a kapcsolatot.

Távozik posztjáról a cseh Nemzetbiztonsági Hivatal igazgatója, miután azzal vádolják, hogy kapcsolatban állt egy alvilági csoporttal. Jan Mares írásban benyújtott lemondásában is határozottan tagadja, hogy kapcsolatot tartott volna fenn a bűnözőkkel.

Csehországban a Nemzetbiztonsági Hivatal világítja át azokat a politikusokat és magas rangú hivatalnokokat, akik beosztásuk alapján nemzetbiztonsági szempontból fontos, titkos és bizalmas jellegű információkkal dolgoznak.

A cseh közszolgálati televízió a hét elején egy olyan telefonbeszélgetést közölt, amelyben Jan Mares egy alvilági csoport állítólagos vezetőjével az államfő környezetébe való beépülés lehetőségéről beszél. A Nemzetbiztonsági Hivatal igazgatója szerint a kiragadott beszélgetés-részletek félrevezetőek.