Már nem lehet az egyik leggazdagabb magyar

Infostart
2006. február 4. 14:50
Három szerencsés nyerte meg minden idők egyik legnagyobb európai lottónyereményét. Az EuroMillions 183, 5 millió eurós (mintegy 45,5 milliárd forintos) jackpotját egy portugáliai és két franciaországi játékos vitte el. Talán majd legközelebb...

9, 21, 30, 39, 50 valamint 1 és 3 – ezek voltak a győztes számok az EuroMillions péntek esti sorsolásán. A három győztes szelvény tulajdonosai összesen 183, 5 millió eurót (mintegy 45,5 milliárd forintot) vihetnek haza minden idők legnagyobb európai lottónyereményéből.

A győztes jegyek közül egyet Portugáliában, kettőt pedig Franciaországban adtak el. A kilenc európai országon (Ausztria, Belgium, Franciaország, Írország, Luxemburg, Portugália, Spanyolország és Svájc) végigszáguldó lottóvásárlási láz következtében az eladások több mint tízszeresükre nőttek.

A nyeremény immár 11 hete halmozódott és bár az Egyesült Államokban már többször is volt ennél nagyobb nyeremény, a több mint 183 millió eurós összeg európai rekordnak számít.

Mivel a rekordnyereményen három szelvény tulajdonosai osztoznak, az egy játékosnak kifizetett európai csúcs továbbra is 79 millió font (28 milliárd 756 millió forint) marad.