Megtalálták a magyar áldozat holttestét Katowicében

Infostart
2006. február 1. 10:16
A Külügyminisztérium tájékoztatása szerint Lengyelországban megtalálták a szombaton beomlott katowicei kiállítási csarnok romjai alatt az eddig eltűntnek nyilvánított magyar férfi holttestét.

A 39 éves budapesti férfi egy állateledelt forgalmazó cég munkatársaként volt a csarnokban rendezett postagalamb-kiállításon, amikor az épület tetőszerkezete szombaton beomlott a ránehezedő hó és jég súlyától.

Somogyi Ferenc külügyminiszter utasította a külképviseleteket, hogy a hivatalos eljárásokon túl is mindenben legyenek a család segítségére.

Bende Árpád krakkói magyar konzul az InfoRádióban azt mondta, hogy segítenek a családnak minél gyorsabban elintézni a formaságokat, így a holttestet egy-két napon belül hazaszállíthatják.

A szombati baleset óta eltűntnek nyilvánított férfi holttestét kedden délután találták meg cége kiállítási standjának romjai között, és a késő esti órákban azonosították.

A Katowicével egybeépült Hozsuv kiállítási csarnokában több mint 500-an voltak, amikor szombat délután beszakadt a teteje, valószínűleg a hó súlya miatt. Az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben, Lech Kaczynski lengyel államfő pedig háromnapos nemzeti gyászt rendelt el.

A hivatalos adatok szerint 64-en vesztették életüket a szombati tragédiában.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Bende Árpád krakkói magyar konzul a szükséges intézkedésekrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást