eur:
393.49
usd:
367.13
bux:
66595.98
2024. április 25. csütörtök Márk

A szlovák pilóták hibáztak?

Az InfoRádió értesülései szerint valószínűleg a pilóták hibája miatt zuhant le a szlovák légierő An-24-es szállítógépe csütörtök este a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejce mellett. Hivatalos adatokat csak több hét múlva hoznak nyilvánosságra, miután kiértékelték a gép fekete dobozának adatait.

Az biztos, hogy a repülőgép túl alacsonyan, körülbelül 750 méteren repült, ezért ütközött bele az alig 800 méter magas Borsó-hegybe.

Az InfoRádió értesülései szerint a szlovák légiirányítók jelezték a pilótáknak, hogy túl mélyen repülnek. Szlovákiában még vizsgálják, hogy a figyelmeztetést időben megkapta-e a gép személyzete.

A szlovák védelmi minisztérium hírzárlatot rendelt el az ügyben.

Az InfoRádió pozsonyi tudósítójának szlovák repülési szakemberek azt mondták: egyértelműen hibáztak a pilóták; a rendelkezésre álló adatok szerint a gép megfelelő műszaki állapotban volt.

A hejcei lakosok közül többen úgy észlelték, hogy a baleset előtt leállt a repülő motorja. Szlovákiában közölték: a típus még teljes terhelés mellett is képes egy hajtóművel leszállni.

A vizsgálat során arra is keresik a választ, hogyan maradt életben a katasztrófa egyetlen túlélője.

A 27 éves főhadnagyot már kihallgatták. A szlovák fegyveres erők szóvivője Pozsonyban elmondta: a meghallgatást az orvosok engedélyezték. Milan Vanga részleteket nem közölt.

A gép maradványait vasárnap a szlovák légvédelem eperjesi központjába szállították.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×