eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hangfelvétel az üldözött terroristától

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) elemzői szerint Ajman al-Zavahri hangja hallható azon a hangfelvételen, amelyen az afganisztáni harcosokat dicsőíti.

Az Al-Kaida második számú vezetőjének tartott egyiptomi származású férfi hanganyaga egy nappal azután jelent meg az interneten, hogy ugyanott közöltek egy másik, állítólag Oszama bin Ladentől származó hangfelvételt, amelyen a terrorszervezet vezetője az Egyesült Államok elleni támadásokkal fenyegetőzött.

A CIA azt egyelőre nem tudta kideríteni, hogy Ajman al-Zavahri hangfelvétele az ellene irányuló, múlt heti pakisztáni légi csapás után készült-e.

Közben a New Yorkban tartózkodó pakisztáni miniszterelnök azt mondta: egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy a múlt heti amerikai légitámadás áldozatai között van több al-Kaida vezető is.

Saukat Aziz, miután tárgyalt Kofi Annan ENSZ főtitkárral, hozzátette: Pakisztán továbbra is támogatja az Egyesült Államokat és Washingtont a terrorizmus ellen folytatott harcban, de elítéli az amerikai légitámadást.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×