Hangfelvétel az üldözött terroristától

Infostart
2006. január 21. 10:23
Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) elemzői szerint Ajman al-Zavahri hangja hallható azon a hangfelvételen, amelyen az afganisztáni harcosokat dicsőíti.

Az Al-Kaida második számú vezetőjének tartott egyiptomi származású férfi hanganyaga egy nappal azután jelent meg az interneten, hogy ugyanott közöltek egy másik, állítólag Oszama bin Ladentől származó hangfelvételt, amelyen a terrorszervezet vezetője az Egyesült Államok elleni támadásokkal fenyegetőzött.

A CIA azt egyelőre nem tudta kideríteni, hogy Ajman al-Zavahri hangfelvétele az ellene irányuló, múlt heti pakisztáni légi csapás után készült-e.

Közben a New Yorkban tartózkodó pakisztáni miniszterelnök azt mondta: egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy a múlt heti amerikai légitámadás áldozatai között van több al-Kaida vezető is.

Saukat Aziz, miután tárgyalt Kofi Annan ENSZ főtitkárral, hozzátette: Pakisztán továbbra is támogatja az Egyesült Államokat és Washingtont a terrorizmus ellen folytatott harcban, de elítéli az amerikai légitámadást.