Újabb halálos áldozata van a madárinfluenzának Indonéziában

Infostart
2006. január 16. 06:41
Indonéziában újabb halálos áldozata van a madárinfluenzának. A hét végén egy 13 éves lány halt meg a fertőzésben, míg két testvérénél a vizsgálat kimutatta a H5N1 vírus jelenlétét. A kislány lehet a betegség 13. ismert halálos áldozata Indonéziában.

Az indonéz egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy a H5N1 vírus jelenlétét mutatták ki a hét végén elhunyt 13 éves lánynak és két testvérének szervezetében.

Az egészségügyi tárca illetékese elmondta, hogy a lány és testvérei a nyugat-jávai Indramayuban élnek. Mint Hariadi Wibisono elmondta, a lány a helyi kórházban halt meg, míg 15 éves nővérét és 3 éves öccsét Jakartába szállították a madárinfluenzában megbetegedettek kezelésére fenntartott kórházba.

A városrészben, ahol a család él, tömeges baromfipusztulás történt, ám azt egyelőre nem tudni, hogy ezek a szárnyasok voltak-e a vírushordozók.

Ha a helyi vizsgálatok eredményét az Egészségügyi Világszervezet laboratóriuma is megerősíti, akkor a lány a betegség 13. ismert halálos áldozata Indonéziában. Az országban eddig húszan betegedtek meg madárinfluenzában.