eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Összeomolhat az orosz-ukrán megállapodás

Türkmenisztán hatvanötről 85 dollárra emelné az általa szállított földgáz ezer köbméterenkénti árát, ami, mivel az Ukrajnának menő gázban jelentős a türkmén részaránya, így újra kellene tárgyalni az orosz-ukrán gázmegállapodást.

Egy névtelenséget kérő gázipari illetékes szerint az áremelés lehetőségének gondolatát maga Nyijazov türkmén elnök vetette fel, jelezve, hogy nagyobb nyereséget szeretne elérni gázeladásai után egy olyan helyzetben, amikor az ezer köbméterért fizetendő földgáz ára Európában már 280 dollár közelében jár.

A türkmén elnök orosz kollégájával, Putyinnal találkozik a hét végén és a gázár is napirendre kerül - emlékeztet Moscow Times angol nyelvű orosz lap.

Emlékeztet arra is, hogy Türkmenisztán egyre fontosabb szerepet játszik az európai gázellátásban, az energiabiztonság erősítésében. A lap szerint a Gazprom is jelezte, hogy a közép-ázsiai ország utalt rá: újabb feltételekről tárgyalna gázügyben.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×