eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Lelőtték egy gerillavezért Indiában

Indiában agyonlőtte a rendőrség az egyik kasmíri gerillacsoport vezetőjét, aki a hatóságok szerint a fő értelmi szerzője volt a tavaly októberi, Újdelhiben elkövetett merényleteknek.

Az Igazak Hadserege nevű szervezet vezetője, Abdulláh Bhai egy hajnali rajtaütés során vívott tűzpárbajban halt meg Dzsammu és Kasmír indiai állam fővárosa közelében.

A rendőrség folytatja a kutatást Bhai társai után - közölte a kasmíri rendőrség főinspektora.

A csoport azért harcol, hogy elszakítsa Kasmírt Indiától. A fegyveresek tavaly október végén robbantottak pokolgépeket az indiai főváros, Újdelhi zsúfolt bevásárlóközpontjaiban, és a merényletsorozatban 66 ember vesztette életét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×