Tüzes 30. születésnap

Infostart
2006. január 15. 14:56
Németországban 39-en megsérültek, amikor tűz ütött ki egy dupla garázsban tartott ünnepségen. A rendőrség közlése szerint kilenc embert súlyos égési sérülésekkel vittek kórházba. A tüzet - az eddigi vizsgálatok alapján - az okozta, hogy berobbant az egyik fűtőberendezés mellett álló benzines kanna.

A németországi Herzogenaurachban rendezett buli házigazdája 30. születésnapját szerette volna emlékezetessé tenni a szülei házának garázsában tartott ünnepséggel.

Ez sikerült is, hiszen az egyik fűtőberendezés mellé állított kannában tárolt benzin felhevült és az abból kicsapó lángok meggyújtották a vendégek falra akasztott kabátjait.

A tűz elzárta a garázskaput a mintegy hatvan vendég elől, akik végül a felborított kocsmapadokon átkecmeregve egy kis mellékajtón tudtak csak kimenekülni. Legtöbben a tolakodásban szerezték sérüléseiket.

Némi szerencse volt a szerencsétlenségben, hogy a meghívottak között önkéntes tűzoltók is voltak, akik segítettek a rémült vendégeknek kijutni a lángok közül.

A helyszínre vonuló tűzoltók megakadályozták, hogy a tűz a családi házra is átterjedjen, de a garázsban mintegy 20 ezer eurós kár keletkezett.