eur:
395.08
usd:
370.9
bux:
65135.27
2024. április 19. péntek Emma

Tragikus mekkai zarándoklat

Közel háromszázötven embert tapostak halálra a szaúd-arábiai Mína-völgyben a mekkai zarándoklat utolsó napján - közölték orvosi források. Az idén több mint kétmillió hívő vett részt a vallási eseményen.

Az idén tragédiákkal tarkított mekkai zarándoklat utolsó napján 345 ember veszítette életét, amikor a Dzsamarat-híd keleti bejáratánál a tömeg a sátánt jelképező oszlopok felé vonult.

A szaúd-arábiai belügyminisztérium közlése szerint a tragédia akkor történt, amikor a Mina völgyben, amikor az ördög jelképes megkövezésének szertartására menet az egyik hídnál összezsúfolódott a tömeg.

A helyszínen készített filmfelvételek szerint hordágyakon letakart holttestek hevernek a kőoszlopokhoz felé vezető úton. Egy egyiptomi zarándok elmondta: a tetemeket hűtőkocsikkal szállítják el.

Manszúr at-Turki, a szaúdi belügyminisztérium szóvivője szerint a tömegszerencsétlenséget az okozta, hogy a hídnál egy teherautóról táskák estek le. A zarándokok elbotlottak a csomagokban és a mögöttük jövők agyontaposták őket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×