eur:
392.55
usd:
366.13
bux:
66821.21
2024. április 25. csütörtök Márk

Izraelben lemondott három Likud-párti miniszter

Izraelben bejelentette lemondását a kormány három Likud-párti minisztere.

A három miniszter azután mondott le, hogy Benjamin Netanjahu, a Likud elnöke erre szerdán felszólította őket. Szilvan Salom oktatási miniszter a nap folyamán nyújtja be lemondását.

Az izraeli közszolgálati és a katonai rádió szerint Benjámin Netanjahu még ma továbbítja a mezőgazdasági, az egészségügyi és az oktatási tárca vezetőjének lemondólevelét a Saron-kormány titkárságának.

Reggel az izraeli média még azt közölte, hogy a politikusok nem engedelmeskednek a Likud-elnök utasításának. Ezt azzal indokolták, hogy Benjamin Netanjahu nem konzultált velük a kérdésről.

A Likud minisztereinek kiválását egy héttel ezelőttre tervezték, de Ariel Saron miniszterelnök agyvérzése miatt elhalasztották.

Ariel Saron tavaly novemberben lépett ki a Likudból, amelynek társalapítója volt, és egy új centrista pártot hozott létre Kadima (Előre) néven.

A miniszterelnök súlyos betegsége ellenére a Kadima továbbra is a legnépszerűbb párt Izraelben, és a közvélemény-kutatások szerint fölényesen nyerheti a március 28-ára kitűzött parlamenti választásokat.

A felmérések szerint a második helyen a baloldali Munkapárt áll, míg a három párt közül a legkevesebb mandátumot a jobboldali Likudnak jósolják.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×