Már saját pártjában sem számolnak Saronnal

Infostart
2006. január 11. 09:18
A jelenlegi ügyvezető kormányfő, az Ariel Saron közeli bizalmasának számító Ehud Olmert vezeti majd az izraeli miniszterelnök által létrehozott Kadima párt parlamenti választási listáját - jelentette az egyik jeruzsálemi kereskedelmi televízió. A második helyen a korábbi munkapárti politikus, a Nobel-békedíjas Simon Peresz szerepel.

A jelenlegi ügyvezető kormányfő, Ehud Olmert vezeti az Ariel Saron nevével fémjelzett Kadima (Előre) nevű párt választási listáját Izraelben. A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint a megkérdezettek több mint fele bízik a nagybeteg miniszterelnök bizalmasának számító Olmertben, aki a párt választási győzelme esetén a kormányfői poszt legfőbb várományosa.

A lista második helyén szereplő, 82 esztendős Simon Peresz még novemberben, több évtizedes tagság után lépett ki korábbi pártjából, a baloldali izraeli Munkapártból, majd csatlakozott Ariel Saron centrista pártjához. A Nobel-békedíjas politikus második helye nem számít meglepetésnek, hiszen korábban a Kadima támogatására szólított fel.

A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint a Kadima biztos befutónak számit a március 28-i választásokon.