eur:
395.81
usd:
372.43
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A korrupció ellen küzd a Hamász

A tiszta kormányzásra és a korrupció elleni harcra helyezi a hangsúlyt választási kampányában a Hamász.

A palesztin szervezet kiegyensúlyozott kapcsolatokat szeretne a nemzetközi közösséggel és jelentősen visszafogta az Izrael elleni támadásait is.

A radikális mozgalom ugyanakkor hangsúlyozta: a palesztinoknak joguk van az ellenállásra.

A programban nem említik a tárgyalások felújítását Izraellel, de nem utalnak a fegyveres harcra és erőszakos akciók végrehajtására sem.

A Hamász január 25-én történetében először vesz részt törvényhozási voksoláson, 1996-ban ugyanis még bojkottálta a választásokat.

Az iszlám fundamentalista szervezet a 132 mandátumért folyó versengésben legalább 115 jelöltet állít, és több független jelöltet is támogat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×