eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Az Egyesült Államok ragaszkodik Guantanámóhoz

Az Egyesült Államok továbbra is elutasítja a guantanámói börtöntámaszpont bezárását. Ezt Sean McCormack külügyminisztériumi szóvivő mondta a német kancellár korábbi felvetésére reagálva, melyben Angela Merkel alternatív megoldásokat sürgetett.

Angela Merkel német kancellár azt nyilatkozta a Spiegel német hetilapnak, hogy meg kell találni a Kuba területén lévő amerikai börtöntámaszpont alternatíváját, és erről tárgyalni kíván George Bush amerikai elnökkel.

A washingtoni külügyminisztérium szóvivője, Sean McCormack szerint Guantanámónak az a célja, hogy rendkívül veszélyes személyeket távol tartsanak a civilizált világtól.

A Kuba területén lévő guantanámói börtöntámaszponton az Egyesült Államok több mint ötszáz, veszélyesnek tartott terroristát tart fogva, többet közülük évek óta anélkül, hogy vádat emeltek volna ellenük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×