eur:
393.15
usd:
366.94
bux:
66511.18
2024. április 25. csütörtök Márk

Újabb áldozatot szedett a madárinfluenza Törökországban

Törökországban meghalt a madárinfluenza harmadik áldozata. A 11 éves kislány annak a két gyermeknek volt a testvére, akik az elmúlt napokban haltak bele a vírusfertőzésbe.

A kelet-törökországi Van város kórházában a család negyedik gyermekét, egy hatéves kisfiút is a madárinfluenza emberre is veszélyes H5N1-es típusú vírusával kezelik. Jelenleg mintegy 20 embert ápolnak kórházban a betegség tüneteivel.

A gyermekek halála az első eset, hogy Délkelet-Ázsián és Kínán kívül emberéleteket követelt a madárinfluenza. Az Egészségügyi Világszervezet szakértőket küldött Törökországba az esetek körülményeinek kivizsgálására.

A török mezőgazdasági miniszter csütörtökön azt mondta: Törökország keleti és délkeleti részén öt különböző területen észlelték a madárinfluenza vírusát, ezért az egészségügyi hatóságok mintegy 7000 szárnyast irtottak ki.

Jakab Zsuzsa, az Európai Unió Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központjának vezetője az InfoRádióban elmondta: három szakembert küldtek a helyszínre, hogy felmérjék a veszélyt.

A megbetegedéseket az okozhatta, hogy a nagy hideg miatt az emberek beengedték otthonaikba a háziállatokat, amelyek közül állítólag több is fertőzött volt - tette hozzá Jakab Zsuzsa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×