eur:
393.83
usd:
367.5
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Több mint 120 halott Irakban

Különböző helyszíneken összesen 124 ember vesztette életét merényletekben csütörtökön Irakban. A legrosszabb a helyzet Ramádiban, ahol közel 70-en haltak meg egy öngyilkos merénylet következtében, de ötven ember életét vesztette Karbalában is, ahol egy imám sírja közelében robbantottak.

A nyugat-iraki Ramádiban 67 ember vesztette életét és 105 megsebesült, amikor egy robbanóövet viselő merénylő rendőr- és katonaújoncok tömegében felrobbantotta magát egy toborzóközpontnak berendezett fazekasüzem előtt. A helyszínen több mint ezer, 20 és 35 év közötti jelentkező várakozott.

Ramádi a lázongó szunnita al-Anbár tartományban fekszik az iraki fővárostól 110 kilométerre nyugatra.

Szintén öngyilkos merénylet Karbalában, ahol legkevesebb 50 ember meghalt, több mint 60 megsebesült Huszein imám a város központjában található sírja közelében.

A mostani támadás a legvéresebb akció 2004 márciusa óta, amikor egy vallási ünnepségen elkövetett merényletsorozatban 85 ember halt meg.

Bagdadban is merénylet történt, az iraki fővárosban öt járőröző amerikai katona vesztette életét egy házi készítésű pokolgéptől - jelentette be az iraki amerikai erő. Két másik amerikai katona a dél-iraki Nedzsef városa közelében vesztette életét egy merényletben - közölte az iraki rendőrség.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×