Nem térhet vissza az izraeli kormányfő

Infostart
2006. január 5. 20:51
Akár még napokig is mesterséges álomban tarthatják a súlyos agyvérzést szenvedett Ariel Saront. Kezelőorvosai szerint még van esély a 77 éves politikus felépülésére, arra azonban nincs, hogy újra elfoglalja hivatalát. Közben a palesztin elnök is aggodalmát fejezte ki az izraeli miniszterelnök állapota miatt.

Akár a hét végéig is mesterséges altatásban tarthatják a súlyos agyvérzést szenvedett Ariel Saron izraeli miniszterelnököt, akin szerda éjszaka hét órás életmentő műtétet hajtottak végre.

A jeruzsálemi Hadassza kórház igazgatója szerint a kormányfő állapota stabil, ami a javulás kezdete lehet, „de ez egy hosszú folyamat" – fejtette ki Slómó Mor-Jószéf.

A professzor elmondta, hogy Ariel Saron pupillái ingerlésre, fényre reagálnak, "ami azt jelenti, hogy az agy működik". A pupillák reagálását független orvosok ugyancsak kedvező jelnek tartják az önálló agyi tevékenység szempontjából.

A professzor ugyanakkor az izraeli kormányfő esetleges visszatérését firtató kérdésekre azt válaszolta, hogy „a jelenlegi körülmények ismeretében a jövőre nézve ez nem lesz lehetséges".

Közben telefonon fejezte ki aggodalmát Ariel Saron állapota miatt Mahmúd Abbász palesztin elnök is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást