Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Felfüggesztették a kutatást a beomlott németországi jégcsarnokban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A mentőalakulatok felfüggesztették a kutatást a túlélők után a németországi Bad Reichenhallban, a hétfő este beomlott sportcsarnok romja között - jelentette a BBC.

A bajor város illetékesei ezt azzal indokolták, hogy túl veszélyes volna folytatni a túlélők keresését, mert félő, hogy a csarnok egyik fala beomlik, és maga alá temeti a mentőalakulatok tagjait.

A jégcsarnok romjai között eddig tizenegy holttestet találtak, négy emberre még nem bukkantak rá.

Bad Reichenhall polgármestere cáfolta azokat a vádakat, amelyek szerint a város tulajdonában lévő, még az 1970-es években épült csarnok már jó ideje felújításra szorult volna - jelentette az InfoRádió müncheni tudósítója.

A politikus azt azonban megerősítette, hogy az ősszel végzett technikai ellenőrzés során a sportlétesítmény uszodai részében "gyors beavatkozást nem igénylő" hiányosságokat észleltek.

A polgármester azt mondta: az erős havazás miatt az épület tetőszerkezetének tartóképességét rendszeresen ellenőrizték, de rendellenességet nem észleltek.

A helyi újság egy munkatársa viszont a szerencsétlenséggel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy tudomása szerint már régóta tervezték az épület szanálását, de a közelgő helyhatósági választás miatt a költségigényes feladat elvégzését későbbre halasztották.

Edmund Stoiber tartományi miniszterelnök azt mondta: még nem jött el az ideje a felelős megkeresésének, most a túlélőkkel és az áldozatok családjával kell törődni.

Szakértők szerint feltehetően az utóbbi napokban lehullott nagy mennyiségű hó súlya alatt omlott be a bajorországi kisváros fedett korcsolyapályájának teteje hétfőn délután, néhány perccel a zárás után. A szerencsétlenség idején becslések szerint 50-en voltak a jégcsarnokban.