eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Szilveszteri sztrájk Londonban

Nagy-Britanniában december 23-a óta nem vettek részt a londoni metró szakszervezetei a munkaügyi békéltető fórum ülésén, így valószínűleg megtartják a szombat déltől tervezett, 24 órás sztrájkot.

Az érdekképviselet vezetői a múlt héten azt közölték, hogy csak akkor hajlandók újabb egyeztetésre, ha a munkáltató nem érvényesíti január 1-jén az átszervezésekről szóló döntését.

A metró szakszervezetei szerint a vállalat elbocsátásokat készít elő a munkabeosztások megváltoztatásával, a cég vezetői azonban tagadták ezt.

A szombat déltől tervezett egynapos munkabeszüntetés káoszt okozhat Londonban, hiszen a Szilveszter éjszaka az egyik legforgalmasabb időszak az évi egymilliárd utast szállító metróban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×