Szilveszteri metrósztrájk Londonban?

Infostart
2005. december 22. 16:55
December 31-én déltől 24 órás sztrájkot tartanak a londoni metróban dolgozók - jelentette be a legnagyobb brit közlekedési szakszervezet. Az RMT szerint az alkalmazottak körében elvégzett kötelező előzetes felmérés során a válaszadók 80 százaléka támogatta az újévi sztrájkot.

Hatalmas felfordulás várható a brit fővárosban, amennyiben a legnagyobb brit közlekedési szakszervezet beváltja fenyegetését és december 31-én déltől leáll a londoni metró.

A leépítésektől tartó szakszervezetek és a munkaadók képviselői ugyan tárgyalnak, de a szakszervezet illetékese szerint azokat az alkalmazottakat, akiket helytállásukért mindenki dicsért a július 7-ei merényletsorozat után, most munkanélküliség fenyegeti.

A London Underground szerint ugyanakkor cáfolta a leépítésekről szóló híreket. A tömegközlekedési vállalat szerint csak átcsoportosításokról van szó.

A szilveszter hagyományosan az évi egymilliárd utast szállító londoni metró egyik legforgalmasabb időszaka; a hálózat leállása súlyos közlekedési káosszal fenyegeti a 9 milliós brit fővárost újév előestéjén.