eur:
393.25
usd:
368.09
bux:
66051.46
2024. április 24. szerda György

Dick Cheney váratlanul Bagdadba látogatott

Előre be nem jelentett látogatásra az iraki fővárosba érkezett vasárnap Dick Cheney amerikai alelnök.

Az amerikai politikust fogadta Dzsalal Talabani iraki elnök és Ibrahím al-Dzsaafari, az arab ország miniszterelnöke.

A tájékoztatás szerint Cheney figyelemre méltónak nevezte a csütörtöki iraki parlamenti választásokon tapasztalt magas részvételt. Nyolcórás iraki tartózkodása alatt szerét ejtette, hogy ellátogasson a Bagdadtól északra fekvő Tadzsiba is, az ottani légi támaszpontra, ahol beszédet mondott amerikai fegyveresek előtt, s katonákkal költötte el ebédjét.

Az amerikai alelnök először járt az arab országban azóta, hogy az amerikai haderő vezetésével 2003 tavaszán megindított háború nyomán - amelynek általános vélekedés szerint Cheney az egyik fő szorgalmazója volt - megdőlt Szaddám Huszein diktatúrája.

Az alelnöki hivatal pénteken jelentette be, hogy Cheney Afganisztánt, Pakisztánt, Ománt, Szaúd-Arábiát és Egyiptomot érintő ötnapos körútra indul.

Az alelnök hétfőn részt vesz a szeptemberben megválasztott afgán parlament alakuló ülésén.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jön a tűzijáték a tőzsdéken, most érdemes figyelni!

Jön a tűzijáték a tőzsdéken, most érdemes figyelni!

Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia, és Tesla. Fantasztikus hetes, Mágikus Hetes vagy a hét mesterlövész. Mindegy, hogy hívjuk őket, ezek a cégek és a részvényeik akkorára nőttek, hogy mindent torzítanak maguk körül, befolyásolják a globális tőkepiacok mozgását, az árazásokat, profitvárakozásokat. A cégek egymás után teszik közzé legfrissebb számaikat, ezekre pedig érzékenyen reagálnak a befektetők. Mutatjuk, mit érdemes tudni. Ezzel a hét részvénnyel is foglalkozunk a következő befektetési konferenciánkon, a Portfolio Investment Day 2024-en, ahol profi szakemberekkel és befektetőkkel fejtjük meg, mibe érdemes most befektetni. Az esemény regisztráció után ingyenes, regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×