eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Segítséget kért az orosz kormányzó

Kormányzati segítséget kért Pekingtől és Moszkvától az oroszországi Habarovszk kormányzója a novemberi, kínai környezetszennyezés miatt. Viktor Isajev átfogó intézkedéseket követel az orosz Távol-Kelet lakóinak védelmében.

A Kína keleti részén lévő Szungari folyóba csaknem 100 tonna mérgező anyag került november 13-án, miután robbanás történt egy olajfinomító üzemben.

A szennyeződés várhatóan kedden érkezik meg a csaknem félmillió lakosú Csiamuszihoz. A városban ma felfüggesztették a vízszolgáltatást, és sok embert kitelepítettek.

A benzol, nitrobenzol és egyéb rákkeltő anyag az eddigi adatok szerint a hét közepén ömlik bele az orosz-kínai határon lévő Amurba, majd 6-8 nap múlva éri el Habarovszkot.

Viktor Isajev kormányzó arra figyelmeztetett, hogy a vegyi szennyezés csaknem 70 orosz települést és több mint 1 millió embert fenyeget.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×