Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

21 százalék - Rétvári Bence válaszolt Vadai Ágnesnek béremelésügyben

Infostart
2023. február 2. 21:03
Idén januártól már 10 százalékkal emelkedtek a pedagógusbérek, de amint megérkeznek a Magyarországnak járó EU-s források, 21 százalékra emelkedhet az idei béremelés mértéke - ezt válaszolta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Vadai Ágnes kérdésére.

Rétvári Bencét a Demokratikus Koalíció képovselője kérdezte a pedagógusok béremeléséről. Az államtitkári választ a Magyar Nemzet közölte.

Eszerint "idén januártól már 10 százalékkal emelkedtek a pedagógusbérek, de amint megérkeznek a Magyarországnak járó EU-s források, 21 százalékra emelkedhet az idei béremelés mértéke."

Ezt a jövő évben 10 százalék helyett 25 százalékos, 2025-ben pedig 29 százalékos emelés követheti. Ezzel összességében három év alatt 75 százalékkal nőhetnek a pedagógusbérek, és egy magyar pedagógus átlagos fizetése 777 ezer forint lehet".

Rétvári Bence továbbá kiemelte azt is, hogy valótlan a baloldal és a baloldalt visszhangzó szakszervezetek azon állítása, hogy nem kaptak garanciát az EU-s forrásokból való 75 százalékos béremelésre.