Nyitókép: Getty Images/ wera Rodsawang

Új kiemelt beruházásokról döntött a kormány

Infostart
2024. szeptember 27. 09:58
Egy készülő élelmiszeripari üzemről van szó, a Pest vármegyei Dunavarsány településén.

Az Orbán Viktor kormányfő által aláírt, a csütörtöki Magyar Közlönyben rendelet melléklete szerint péntektől egy élelmiszeripari beruházás lett nemzetbiztonsági szempontból kiemelt Dunavarsány belterületén. Az érintett ingatlanok helyrajzi száma, illetve a település honlapján augusztus közepén megjelent hirdetmény alapján a CJ Foods Hungary Kft. által Dunavarsányba tervezett, élelmiszergyártó üzemről van szó – írja a 24.hu.

A beruházás ügyében a most koordinációra kijelölt Tarnai Richárd főispán által vezetett kormányhivatal korábban már megindította az előzetes környezetvédelmi hatósági eljárást.

A környezetvédelmi hatósági eljárásról szóló közleményéből az derül ki, hogy a dél-koreai élelmiszeripari csoport magyar érdekeltsége

  1. a dunavarsányi üzemben konyhakész gyorsfagyasztott töltött tésztapárnát és
  2. gyorsfagyasztott ízesített konyhakész csirkefalatokat gyárt majd évi 17.341 tonna kapacitással.

Mindkét termék meghatározó alapanyaga a hús, az érkeztetést követően az alapanyagok nagy részét fagyasztva, vagy hűtve tárolják majd.

Az üzem - ahol majd két műszakban dolgoznak a munkavállalók - építésének kezdete a tervek szerint 2025 elején kezdőik, és várhatóan két évig tart – olvasható az economx.hu-n.