Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Nem fognak örülni az utasok a Ryanair új bejelentésének

Infostart
2024. szeptember 19. 21:26
A légitársaságnak augusztusban már nem kellett újabb árcsökkentéssel csábítania az utasokat, az ősz eleji foglalások enélkül is jól alakultak. Így a cég vezetése szerint hamarosan visszatérnek az árak a normális szintre, vagyis emelkedés következik.

A fapados légitársaság vezérigazgatója, Michael O’Leary a Reuters érdeklődésére közölte, hogy az üzleti év nyeresége várhatóan csekély mértékben, de elmarad az egy évvel korábbitól, ám így is "nagyon erősnek" ígérkezik - írja az Origo.

A vezérigazgató szerint a szeptemberrel záruló negyedévben az árak desztinációktól függően 5 és 9 százalék közötti mértékben csökkentek éves összehasonlításban, ami a légitársaság szempontjából jelentős javulás a júniussal zárult három hónapban kimutatott, 15 százalékos átlagos jegyárcsökkenéshez képest.

Michael O'Leary szerint az elmúlt hetekben már kezdtek visszatérni a normális szintre az árak, és ez a folyamat novemberig is eltarthat.

A nyáron a fapados társaságnak komoly engedményeket kellett adnia ahhoz, hogy teljesíthessék a célkitűzéseiket, ugyanis alap elvárás, hogy a járatokon nem lehet üres ülés. Ennek ellenére júliusban 94 százalékos járatkihasználtsággal üzemeltek, amit augusztusra 96 százalékra sikerült felvinni.

Mint írják, egy konkrét adat derült csak ki a jelentésekből: a március végén záruló pénzügyi év végére 198-200 millió utasról szól az előrejelzés. Ekkorra kiderülhet, a most "az előző évitől kissé elmaradó, de nagyon erős nyereség" valójában mennyivel tér el lefelé a legutóbbi üzleti évben produkált 1,917 milliárd eurótól a közlekedési csoportnál.

A terv teljesítéséhez azonban arra is szükség lesz, hogy a Ryanair kizárólagos repülőgép-szállítója, a Boeing mostantól valóban a szerződés szerint teljesítsen - teszik hozzá.