Nyitókép: byd.com

Villanyautós pályázat: ezek a legkedveltebb típusok

Infostart
2024. február 9. 06:26
Egy friss felmérés szerint nem a Tesla a legnépszerűbb a vásárlók között.

Néhány napja indult a cégek számára kiírt, elektromos autók vásárlását ösztönző állami pályázat, amelyet első nap már több mint 1400 autó vásárlására nyújtottak be.

A villanyautosok.hu készített egy nem reprezentatív felmérést arról, hogy a pályázok mely típusokat preferálják a vevők. Az összesen eddig kapott 160 válasz szerint a legnépszerűbb gyártó az idei év új hazai belépője, a BYD. A kínai gyártótól a választók 32 százaléka vásárol majd, míg a második a Tesla 27 százalékkal. Harmadik helyen a Volvo található 12 százalékos részesedéssel, negyedik helyen a kínai Cenntro áll. A válaszadók között a legnépszerűbb típusok csökkenő sorrendben: a Tesla Model Y, a BYD Atto 3, a BYD Dolphin, a Volvo EX30 és a Tesla Model 3.

Az autós oldal által készített kérdőívre válaszolók 60 százaléka egyébként úgy nyilatkozott, hogy támogatás nélkül nem vett volna most elektromos autót, további 8 százalék a pályázat nélkül hagyományos járművet választott volna, így 32 százalék azok aránya, akik a támogatás nélkül is megvették volna most ugyanezt a villanyautót.