Nyitókép: Tero Vesalainen/Getty Images

Bevezeti a hibrid munkaidőt egy magyarországi multi

Infostart
2024. január 11. 08:20
Hibrid munkarend bevezetését jelentette be az SAP Hungary Kft. a német szoftvercég globális iránymutatásaihoz igazodva.

2024. áprilisig még egy felkészülő időszakkal, májustól viszont világszerte élesben fut majd az SAP hibrid munkarendje, melyet Budapesten jelentettek be. A legfontosabb változás, hogy a korábbi, akár kizárólagos otthoni munkavégzést is megengedő rendszerét a személyes jelenlétre nagyobb hangsúlyt helyező hibrid munkarend váltja fel.

Ennek értelmében a munkatársaknak hetente 3 napot akár a cég főhadiszállásán, akár az ügyfelekkel és partnercégekkel személyesen folytatott megbeszéléseken, külső helyszínen szükséges eltölteni.

Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója szerint "ez a változás szoros összhangban van az SAP globális vállalati átalakulásával, innovációs és cloud transzformációs céljaival”.

Covid után

„A járvány elvonultával az irodai és otthoni munkavégzés arányát annyiban szabályoztuk, hogy a közvetlen felettessel történő megállapodás szerint kellett eljárni a kollégáknak, ugyanakkor általános felismeréssé vált, hogy számos élethelyzetben indokolt a közösségi, személyes jelenlét a cégen belül és az ügyfelekkel, partnerekkel folytatott munkában” – magyarázta Dobos-Horváth Krisztina, az SAP Hungary HR igazgatója.

A társaság magyarországi főhadiszállásán a cég belső kimutatásai szerint az irodai közegben töltött munkaórák aránya egyébként is magas régiós szinten összehasonlítva más országokkal, és intenzív társasági élet zajlik - olvasható azuzlet.hu-n.