Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Kész az első magyar Hiúz

Infostart
2023. december 22. 16:35
A NATO-vállalásokkal összhangban kialakítás alatt álló nehéz dandár képesség légvédelmét ellátó fejlesztésről állapodott meg a Magyar Honvédség és a Rheinmetal. Közben kiderült, hogy elkészült Zalaegerszegen az első hazai gyártású KF-41 Lynx típusú páncélozott harcjármű.

A Magyar Honvédség egyik büszkeségének számító, a világ egyik legmodernebbjének tartott Lynx harcjármű felszerelésének fontos alkotóeleme a légvédelmi torony, amelynek jelentőségét a jelenlegi biztonsági kihívások tapasztalatai emelik ki. Az alacsonyan szálló, kisméretű drónok, illetve a hagyományos légi célok elleni aktív védekezés ma már elengedhetetlen a páncélos képességek hatékony alkalmazásánál - írta csütörtökön a Honvédelmi Minisztérium.

A hvg.hu most azt vette észre a Rheinmetall Hungary Zrt. vezérigazgatójának, Paul Walfnak a LinkedIn-oldalán, hogy elkészült az elő az első magyar Lynx.

Budapest, 2022. október 15. Egy Lynx KF41 harcjármű az átadási ünnepségen a Petőfi Sándor Laktanyában 2022. október 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A Skyranger 30 alkalmazásával a csapatlégvédelmi fegyvernem újraépítésének lehetünk tanúi - fűzte hozzá közleményében a HM.