Nyitókép: BoliviaInteligente/Unsplash

Elon Musk nem áll le: hamarosan pénzt is lehet utalni az X-en

Infostart
2023. december 16. 08:17
Már tizenhárom amerikai állam hozzájárult ahhoz, hogy az egykori Twitter felhasználói pénzt küldhessenek egymásnak.

Elon Musk közösségi médiaplatformja, az X (korábbi nevén a Twitter) egy lépéssel közelebb került a fizetési szolgáltatások nyújtásához, miután a héten megkapta a pénzforgalmi engedélyt egy újabb, sorban a tizenharmadik amerikai államtól – írja a Reuters alapján a Portfolio. Az X-nek minden államban engedélyre lesz szüksége, hogy az USA egészében kínálhasson fizetési szolgáltatásokat, ez akár másfél évig is eltarthat.

Pennsylvania engedélye megkönnyíti az X számára, hogy pénzátutalásokat hajtson végre, és megnyitja az utat a vállalat előtt, hogy a PayPal Venmójához hasonlóan a felhasználók egymás között pénzt küldhessenek egymásnak.

A Twitter 2022 októberében történt felvásárlása óta Musk rendszeres hangoztatja, hogy elképzelései szerint a vállalatot a népszerű kínai WeChat alkalmazáshoz hasonló "mindent tudó alkalmazássá" alakítaná át, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy üzeneteket küldjenek, de taxit is hívjanak vagy kereskedőkkel fizessenek az alkalmazáson keresztül.

Musk azt mondta az X alkalmazottainak, hogy a felhasználóknak képesnek kell lenniük arra, hogy "teljes pénzügyi életüket" is a platformon bonyolítsák le. A The Verge októberi jelentése szerint várhatóan a jövő év végéig "bevezetésre kerülnek az új funkciók".

Az X pénzátutalási engedélyét már megkapta többek között Arizona, Georgia, Wyoming és Maryland államokban.