Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nem csak tulajdonost, nevet is váltott a Dunaferr

Infostart
2023. október 24. 10:12
Miután hivatalosan is megvalósult dunaújvárosi vasmű tulajdonlásának átadás-átvételi folyamata, nyilvánosságra került kedd reggel a társaság új neve.

Hivatalosan is elindult a Liberty Steel Hungary honlapja,

a korábbi Dunaferr dunai vasmű új neve Liberty Dunaújváros lett

– szúrta ki a Portfolio. A rövid bemutatkozásban ez áll: a Liberty Dunaújváros Magyarország legnagyobb acélgyártója. Az üzemben az acélgyártás hagyománya 1954-re nyúlik vissza, amikor a kohók először beindultak. A vállalkozás hivatalosan 2023. október 20 óta a Liberty Steel Group tulajdona. „Az a törekvésünk, hogy 2030-ra szén-dioxid-semleges GREENSTEEL-t állítsunk elő” – olvasható az oldalon.

A tulajdonosváltás lezárásáról nemcsak kifelé kommunikált a vállalat kedden a hivatalos oldal elindításával, a társaság ezzel párhuzamosan közzétette a cég belső oldalán, a dolgozóknak Sanjeev Gupta, a Liberty Steel Group elnökének köszöntő levelét – teszi hozzá a gazdasági lap.

„Örömömre szolgál, hogy a Liberty Steel családban köszönthetem a dunaújvárosi vasmű dolgozóit. Jelentős mérföldkőhöz érkeztünk Dunaújváros történetében. Mostantól közösen egy új és erős jövőt építünk, amit Liberty Dunaújváros-nak fogunk elnevezni” – kezdődik a tájékoztatás.

Gupta emlékeztet arra, hogy közel egy éve segíti a Liberty Steel a vasműt, elkerülte ezzel a múlt év végén fenyegető leállást, ami jelentős egészségügyi és biztonsági kockázatot rejtett magában. Egyúttal megköszönte az elnök a dolgozók kemény munkáját, és jelezte:

új fejezet kezdődik a vasmű életében.