Nyitókép: Ekaterina79/Getty Images

Szalmonellafertőzés gyanúja miatt megint eltűnhet a polcokról egy népszerű édesség

Infostart / MTI
2023. július 14. 11:41
Ismét leállították a gyártást a Ferrero belgiumi üzemében szalmonella-fertőzés gyanúja miatt.

A La Libre Belgique című francia nyelvű belga lap internetes oldalán közölte, hogy a szalmonellafertőzést az egyik gyártóegységnél azonosították.

A Ferrero olasz édességgyártó csoportnak a belgiumi Arlonban található üzemét eddig nem hagyta el olyan termék, amely fertőzött lenne – olvasható a cikkben. Tavaly hasonló fertőzés miatt állították le a termelést a gyárban.

Laurence Evrard, az olasz vállalat Benelux-államokért felelős szóvivője közölte, a termelés a teljes üzemben leállt.

A következő két hétben a gyár területét fertőtlenítik.

A vállalat elővigyázatossági intézkedésként függesztette fel a gyártást, ugyanis „egyetlen termék szalmonellavizsgálatának eredménye sem lett pozitív” – tudatta. A napilap azt írta, A Ferrero honlapja szerint július 6. óta állítják le ideiglenesen „a gyártósorok egy-egy részét”, miután az ellenőrzések szalmonellafertőzést mutattak ki.

A Ferrero Arlonban található csokoládéüzeme tavaly április elején állt le, egy már decemberben azonosított szalmonellafertőzés miatt. Az ott készült valamennyi csokoládéterméket (Kinder meglepetés, Schoko-bon, minitojás) visszahívták. A gyár 2022. június elején indulhatott újra három hónapos tesztidőszakra, rendkívül szigorú higiéniai felügyelet mellett.