Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Top 100-as listára került egy magyar pénzintézet

Infostart
2023. június 1. 11:49
A legkedveltebb munkahelyek egyike lett.

Elnyerte első nemzetközi díját az MBH Bank, amellyel rögtön felkerült az amerikai Newsweek hetilap "Global Most Loved Workplaces 2023" listájára is. A bank a "Legkedveltebb munkahely" tanúsítványát nyerte el, és bekerült a 100 legjobb közé is, a Newsweek választása alapján - értesült az Infostart.

A "Most Loved Workplaces" egy globális tanúsító rendszer: a dolgozók munkahelyükkel kapcsolatos érzéseit, vélekedését, a HR programok, szervezetfejlesztési kezdeményezések, folyamatok innovativitását, sokrétűségét gyűjti össze és vizsgálja, és kutatással alátámasztott szempontrendszer alapján bírálja el. A Top 100-on belül a 82. helyre került.

"Az MBH Bank Magyarország legjobb, piacvezető bankjává kíván válni, ehhez fontos, hogy be tudjuk vonzani és meg tudjuk tartani a legjobb szakértőket. Minden ilyen elismerés fontos visszajelzés arról, hogy jó úton járunk és valóban értéket teremtünk ügyfeleink és részvényeseink számára egyaránt" - fogalmazott Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója.

A tanúsító szervezet nem csupán a juttatási csomagokat vette figyelembe: a legjobbak közé azok a cégek kerülhettek, ahol a dolgozók bíznak a vezetőikben, és támogatják a cég stratégiáját. A vizsgált ismérvek közül a legfontosabbak: együttműködés, csapatmunka, karrierfejlesztés, tehetséggondozás, az egymás iránti tisztelet és a befogadó vállalati kultúra.

A Most Loved Workplaces kritériumait egy 175 országra kiterjedő, 3000 vállalatvezető megkérdezésével zajlott felméréssel határozták meg. A kutatás megerősítette, hogy egy cég termelékenysége és a munkavállalók pozitív érzelmei között egyértelmű az összefüggés. A válaszadók 94 százaléka azt állította, hogy háromszor annyi munkát végzett egy olyan munkahelyen, amelyet szeretett, és 95 százalékuk közel négyszer tovább maradt olyan vállalatnál, ahová örömmel járt dolgozni.