Nyitókép: MÁV

MÁV-bérletek: viszik, mint az árstopos cukrot

Infostart
2023. április 26. 12:21
A Pest megyei bérletből adták el a legtöbbet az első napon, főleg a diákok vásárolják. Így indult az MÁV új bérleteinek értékesítése.

Több mint 980 új bérletet adtak el a hétfői, a MÁV appon belüli értékesítés indulása óta – ezt a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága közölte a Világgazdaság megkeresésére. A lap megjegyzi, hogy délutánra ez a szám már 1400-ra nőtt.

Az applikációban naponta átlagosan ezer (bérletvásárlási csúcsban 1300) körüli a bérletvásárlási tranzakció. Vagyis ehhez képest is jól szerepel a szuperolcsó vármegye- és országbérlet, de azért a számok nem kiemelkedők.

A vasúttársaság ennek kapcsán azt is írta a lapnak, hogy a háttérrendszereik bírják az applikációs értékesítés elindulása okozta lendületet. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a vásárlási csúcsot az érvényesség május elsejei kezdetekor és az áprilisi bérletek lejáratakor, május első hetében várják. Ez alapján tehát

a napi szűk ezres bérletfogyás jócskán megnövekedhet a következő héten,

hiszen péntektől a jegypénztárakban, illetve a MÁV jegyautomatáinál is kapható lesz a két bérlet.

Az új bérletekről az Infostarton is többször beszámoltunk. Legutóbb akkor, amikor Lázár János arról beszélt az országban kapható közlekedési bérletek apropóján, hogy "Ami a budapestieknek jár, az kell járjon a vidékieknek is.”

A vármegye- és az országbérlet finanszírozása az idei tört évben mintegy 7-8 milliárd, jövőre 14 milliárd forintba kerülhet - olvasható még a Világgazdaság cikkében.