Nyitókép: MTI/Varga György

A Wizz Air magyarázza a brit késéseinek az okát

Infostart / MTI
2023. április 11. 04:37
Tavaly számos kihívás a légközlekdést - a többi között ezzel is magyarázza Wizz Air, hogy miért ők voltak a legpontatlanabbak a brit légiiparban.

A Wizz Air az MTI-nek hétfőn küldött közleményében azt írta, mindent megtesznek azért, hogy az utasokat időben juttassák el kiválasztott úti céljaikra, tavaly azonban számos kihívás - főként a földi kiszolgáló személyzet és a légiirányítás területén tapasztalható munkaerőhiányból fakadóan - érte a teljes nemzetközi iparágat, melyek következtében a légitársaság "2022-ben sajnos kevésbé volt pontos".

Hozzátették, hogy folyamatosan felülvizsgálják és javítják munkafolyamataikat, és idén már jelentős javulás tapasztalható a járatok pontos üzemeltetésében, "amelyet remélhetőleg az utasok is érzékelnek". A légitársaság Egyesült Királyságból közlekedő járatainak késéseit idén már több mint 40 százalékkal csökkentették a 2022-es szinthez képest - írták.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a brit polgári repülésügyi hatóság adatai alapján készített, hétfőn ismertetett felmérés szerint a Wizz Air légitársaság járatai indultak a leghosszabb késésekkel tavaly Nagy-Britanniából.