Nyitókép: Pixabay

Iszonyatosan megdrágultak az esküvők az idén, de van, akiket ez nem érdekel

Infostart
2023. március 13. 04:26
Idén akár 40-50 százalékkal is többe kerülhet egy lagzi, mint a tavalyi évben - állítják az esküvőszervezők.

Tavalyhoz képest egy esküvő ára csaknem a duplájára nőtt. Aki most nyáron akar házasodni, akár 5 millió forintot is fizethet egy átlagos esküvőért. Egy szakember az ATV Híradójában úgy fogalmazott, hogy a párok általában sokkot kapnak, amikor meghallják az árakat.

Ráadásul a legtöbb pár már nem is szeretne nagyobb lagzit tartani, sokan meghúzzák a vendégek létszámát is - hangsúlyozta Ferenczy Tamás, a Fair Expo Kft. igazgatója.

Egy debreceni étteremben egy átlagos esküvői menü ára az elszálló infláció előtt 23 ezer forintba került, ugyanaz a kombináció most 40 százalékkal lett drágább.

Az utóbbi években a menyasszonyi ruha is 20-30 százalékkal lett drágább, így vannak olyanok, akik inkább a régebbi modellekben gondolkodnak.

A Kata Esküvői Szalon tulajdonosa kiemelte, az esküvői ruhák eladási ára 100 ezer forinttól kezdődik, ám ezek között leginkább a régebbi modelleket lehet megtalálni, az áruk pedig akár 400 ezer forint is elmehet.

A Híradó végén elhangzott, hogy nem mindenhol ennyire rossz a helyzet, hiszen "a vagyonosabb családoknál nem számít a pénz" - állítja egy esküvőszervező, aki hozzátette: vannak olyan lagzik, ahol a költségek akár több 10 millió forintra rúghatnak.