Hamarosan az ország második legnagyobb bankja jöhet létre

Infostart
2023. február 16. 20:05
Küszöbön a az MKB és a Takarékbank egyesülése.

A Magyar Bankholding két tagbankja, az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt., a jövőben MBH Bank Nyrt. néven, egységes márkanévvel és arculattal folytatja működését az egyesült bank. Az így létrejövő, tisztán magyar tulajdonú nagybank a mérlegfőösszeg alapján Magyarország második legnagyobb piaci szereplője lesz.

A két bank összeolvadásával járó változásokról, az egyesülést megelőző átállási időszakkal kapcsolatos tudnivalókról, teendőkről kaphatnak számos kommunikációs csatornán információt a lakossági és vállalati ügyfelek.Május 1-jétől pedig elérhető lesz már az MBH Bank hivatalos honlapja is: mbhbank.hu.

"A fúzió korábbi lépései során összegyűjtött szakmai tapasztalatainkra alapozva most is

kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az ügyfelek minél kevesebbet érezzenek az egyesüléssel járó háttérfolyamatokból."

– mondta Egerszegi Ádám, a Magyar Bankholding transzformációért felelős vezérigazgató-helyettese. Az első tájékoztató leveleket az ügyfelek elektronikus formában, a januári bankszámlakivonatokkal együtt már február elején letölthették, míg postai úton várhatóan a napokban kapják kézhez, a számlakivonatokkal együtt.

Az egyesülést követően, az év folyamán a korábbi MKB Bank és Takarékbank fiókok arculata is fokozatosan, több lépcsőben megváltozik, és az MBH Bank arculatával működnek majd tovább. Emellett új arculatot kap a bankcsoporthoz tartozó teljes bankkártya portfólió is, amellyel az újonnan kibocsátott kártyákon találkozhatnak először az ügyfelek.

A használatban lévő, érvényes bankkártyák külön lecserélésére nincs szükség a fúzió miatt,

az ügyfelek továbbra is használhatják érvényes bankkártyáikat.

2023. május 1-jétől az ügyfelek valamennyi korábban megszokott kommunikációs csatornán – az internetbankban, a mobilalkalmazásban, a számlakivonatokon, a postai és elektronikus leveleken – is majd az MBH Bank saját adataival és logójával találkozhatnak, míg az MKB Bank és Takarékbank arculata kivezetésre kerül.