Nyitókép: HJBC

Itt az újabb gázáremelés

Infostart
2022. szeptember 29. 10:22
Nem köbméterben, hanem a hivatalos forint/MJ-ban közölte az MVM, hogy októbertől emeli a nem hatósági áras gáz árát. Kb. 3 százalékos drágulásról van szó.

"2022. augusztus–szeptember hónapok vonatkozásában: 21,416 Ft/MJ, október–december hónapok vonatkozásában: 22,002 Ft/MJ áron vételezhetnek földgázt az ügyfelek." Ezzel a nehezen értelmezhető mondattal tudatja az MVM az emberekkel, hogy október 1-vel emelik a gáz árát.

Nem könnyű rábukkanni. A szolgáltató címlapjáról legkevesebb három kattintás után érhető el ez a mondat. Arról már nem is beszélve, hogy az internetes "útvonal" sem egyértelmű, és nem köbméterben, hanem MJ-ban adják meg az adatokat.

A Népszava számolta ki, hogy ez praktikusan 3 százalékos áremelkedést jelent azoknak, akik a rezsikvóta felett fogyasztanak.

A lap számítása szerint az ország leggyengébb, köbméterenként 28,6 MJ-s fűtőértéke mellett

köbméterenként – az eddigi 747 forint után - 767 forint lesz.

A határérték alatt a köbméterenkénti, „rezsicsökkentett” díj változatlanul 99,9-104,6 forint. A tarifamódosítás kapcsán az MVM október első két hetében háztartási ügyfelei számára ismét rendkívüli diktálási lehetőséget biztosít.