Nyitókép: Pexels.com

Elhagyja Svájcot a közkedvelt csokoládémárka

Infostart
2022. június 29. 14:21
A Toblerone kénytelen megválni a csomagolásán látható Svájc felirattól, miután a tulajdonosok gazdasági megfontolásból úgy döntöttek, hogy csokoládégyártó üzemüket Szlovákiába telepítik.

A világhírnevet szerzett márkát még 1908-ban alapította a berni Tobler család, és az alpesi csúcsokra emlékeztető háromszög alakú csokoládét egészen eddig kizárólag a svájci fővárosban, Bernben gyártották.

A „költözést” a Toblerone jelenlegi tulajdonosa, a Mondolez amerikai édesipari óriáscég elsősorban a növekvő kereslettel indokolta. Erre válaszul nyitottak új gyártósort a közép-európai országban. A vállalat egyébiránt már gyárt csokoládét Szlovákiában, méghozzá a Milkát és Suchardot – jegyzi meg az Origo.

Habár a Tobleronéból egy kisebb mennyiség továbbra is legördül majd a berni gyártósorról, amiatt, hogy már nem kizárólag ott gyártják az édességet, a helyi törvények értelmében nem nevezheti magát ezentúl svájcinak.

A Mondolez azt állítja, hogy már a 2023-tól kezdődő gyártási átállás előtt módosítani fogja a csokipapíron olvasható szöveget.