Nyitókép: Forrás: Diageo

A XXI. század zöldjébe várja vissza dolgozóit a 20 éves Diageo

Infostart / InfoRádió - Varga Mónika
2022. június 1. 16:34
Ha azt várják munkatársaiktól, hogy minél több időt töltsenek bent, akkor ahhoz minőségi környezetet kell biztosítani - zöldet.

Új, környezettudatos irodába költözött a Magyarországon 20 éve jelenlevő Diageo. Az épületben gyűjtik és újrahasznosítják az esővizet, speciális, kéthéjjú homlokzattal gondoskodnak az energiatakarékosságról, a dolgozókat pedig belső kert várja.

Pais Mónika, a Diageo Budapest Zrt. vezérigazgatója az InfoRádiónak azt mondta: a home office időszaka után kulcsfontosságú, hogy vonzó környezetet teremtsenek a munkatársaknak.

"Első helyen emelném ki az esővízgyűjtést: az épület egészéről gyűjtjük az esővizet, a csapadék 100 százalékát képes a rendszer hasznosítani, 30 ezer üveg Johnny Walker-palacknak megfelelő csapadék akár napi szinten. Ezen felül szelektív hulladékgyűjtés történik, az üvegeket újrahasznosítjuk. Az irodában 7000 négyzetméter az üvegfelület, a dolgozók így természetes fénynél tudják végezni a munkájukat, ami az éjszakai alvásidő hatékonyságát is növeli, és sokkal kevesebb világítást kell használnunk, minőségi ledvilágítással" - sorolta Pais Mónika.

Hogy mennyit számít egy iroda a munkatársak megtartásában, átcsábításában, arról azt mondta, a vállalatnak az a célja, hogy a dolgozók minél több időt töltsenek az irodában, azt a feladatot is indukálja, hogy az irodai környezet minőségi legyen.

"A természetes elemek állítólag 15 százalékkal növelik az emberi kreativitást, úgyhogy ezt is igyekeztünk figyelembe venni" - húzta alá Pais Mónika.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Új irodája van a 20 éves Diageónak
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást