Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

A Shellnél átmenetileg hiánycikk lehet az üzemanyag, új rendszert vezetnek be

Infostart
2022. május 30. 16:05
A töltőállomások egy részén külön kútoszlopon tankolhatnak a magyar és a külföldi autósok.

"Ellentétben a sajtóban megjelent hírekkel, a Shell Hungary zRt. egyetlen töltőállomását sem zárta be az elmúlt napokban, a hétfői napon minden állomás kinyitott, szokásos nyitvatartási rendje szerint üzemel és mind magyar, mind külföldi ügyfeleit kiszolgálja" – írja közleményében a vállalat, de az is kiderül belőle, hogy átmeneti üzemanyaghiány valóban előfordulhat.

"A Shell Hungary zRt. mindent elkövet a folyamatos üzemanyag-ellátás biztosításáért, ügyfeleinek legmagasabb szintű kiszolgálásáért, valamint hazai állomáshálózatának zavartalan működéséért. Ugyanakkor az elmúlt hónapokban tapasztalt kiemelkedően megnövekedett üzemanyag-kereslet az utóbbi napokban sem csökkent jelentősen, valamint a magyar piacon elérhető véges kapacitások miatt előfordulhatnak átmeneti készlethiányok" – idézi a közleményt a Portfolio.

A vállalat közölte, minden erőforrásával megkezdte a kétféle üzemanyagáron történő kiszolgálás érdekében állomási kasszarendszerének informatikai átállítását, amely több millió forintos ráfordítással jár. A hatósági és a piaci áron történő kiszolgálás jelenleg kétféle rendszer szerint történik:

  • 112 állomáson a vásárlók bármely kútoszlopnál tankolhatnak, a pénztárnál magyar forgalmi engedélyüket felmutatók az alacsonyabb, hatósági árat fizetik.
  • 80 töltőállomáson külön kútoszlopon tankolhatnak a külföldi, illetve a magyar forgalmi engedéllyel rendelkezők.

A kétféle kiszolgálási rendszer oka a 2021 novemberében megkezdett állomási kasszarendszer informatikai modernizációs folyamat, amely kutanként eltérő időpontban történik.