Nyitókép: martin-dm/Getty Images

Változás a Revolutnál

Infostart
2022. április 28. 16:57
A magyar ügyfeleket is érintheti.

Július 1-jén azok az ügyfelek is átkerülnek a litván székhelyű Revolut Bankhoz, akik eddig a londoni Revolut Paymentsnél maradtak - írta a neobank ügyféltájékoztatója alapján a Portfolio.

A Revolut azzal indokolta döntését, hogy a közelmúltban meghosszabbították az uniós banki engedélyüket, amely lehetővé teszi, hogy fizetési és betétgyűjtési szolgáltatásokat nyújtsanak a Revolut Bankon keresztül.

A Revolut Paymentsnél vezetett számlák átkerülnek a Revolut Bankhoz, és folyószámlává válnak, az IBAN-számok nem változnak. A folyószámlákon a szokásos módon tarthatnak az ügyfelek pénzeszközöket és használhatják őket a fizetésekhez. A folyószámlákon és adott esetben a látra szóló betéti számlákon lévő pénzeszközök 100 000 euróig a betétbiztosítási rendszer védelme alatt állnak majd.

Ha valakinek fizetős csomagja van, azaz a Plus, Premium vagy Metal csomag felhasználója, annak 2022. július 1-jétől az előfizetését a Revolut Bank szolgáltatja majd. Ez azt jelenti, hogy a Revolut Bank lesz a Revolut mindennapi fedezetének és utasbiztosításának csoportos biztosítója is.